Wednesday, December 20, 2006

Cara Penyediaan Mee Bandung Muar - Pek 200g


PENYEDIAAN MEE BANDUNG MUAR – PEK 200G
BAHAN :
1 Bungkus Rempah Bandung 200g
1 Kilogram Mee Kuning
*750ml air
Udang, Sotong, Telur, Daging, Sayur dan lain-lain
*Nota: kurangkan air untuk kuah yang lebih pekat

HIASAN :
Daun Sup, Daun Bawang, Bawang Goreng dan lain-lain

CARA MEMASAK :
1. Panaskan air hingga mendidih.
2. Masukkan Rempah Bandung (200g) dan kacau sehingga rata.
3. Masukkan Garam secukup rasa.
4. Masukkan Udang, Sotong, Daging, Sayur dan lain-lain.
5. Tunggu hingga mendidih dan masukkan Mee Kuning.
6. Sedia untuk dihidangkan bagi 5~6 orang.

RAMUAN REMPAH :
Garam, Rempah-rempah Campuran, Minyak sayuran,Kanji Ubi, Gula, Bawang, Mononatrium Glutamat,Udang, Daging.
** MENGANDUNGI DAGING LEMBU (CONTAINS BEEF) **

DIUSAHAKAN OLEH :
Hjh Ruzaini bte Hj Mashor
Hj Khairuddin bin Hj Mahfoz

Rempah RKss!!! Masak sendiri aje!!
Selamat, Senang, Segera, Sedap, & Suka

0 Comments:

Post a Comment

<< Home